A Greek and International Asia fan club
Welcome to the Greek and International Asia fan club!
An Greek and International forum for the lovers of Asia

•First, Register here!
•Second, when you Done with the Registering, Please Read the Rules First!
•Third, If you have questions of using this forum visit FAQ before contacting Admin!
•If you follow the rules you, will spent a very good time in the forum....

And

•Have fun....

Follow Us to:

1) Youtube => https://www.youtube.com/user/GreekAsiafanclub

2) Twitter => https://twitter.com/#!/Greek_Asia_Club

3)Tumblr => http://greekasiafanclub.tumblr.com/

4) Deviantart => http://greekasiafanclub.deviantart.com/

A Greek and International Asia fan club

A Greek and International site for lovers of Asia
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 Πληροφορίες για την Ινδία (in greek)

Go down 
AuthorMessage
Danai
Admin
Admin
Danai

Posts : 1635
Points : 2874
Join date : 2011-08-09
Age : 25
Location : Αθήνα

Πληροφορίες για την Ινδία (in greek) Empty
PostSubject: Πληροφορίες για την Ινδία (in greek)   Πληροφορίες για την Ινδία (in greek) EmptyTue Aug 23, 2011 8:35 am

EΠΙΦΑΝΕΙΑ: 3.287.782τ.χλμ.india
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 844.324.000 κάτοικοι.
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: Nέο Δελχί.
ΓΛΩΣΣΑ: επίσημη τα χιντί, αλλά επίσης και τα αγγλικά.
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ: κυριαρχεί ο ινδουισμός κατά 80%.
NΟΜΙΣΜΑ: η ινδική ρούπια.
ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ: Oμόσπονδη Δημοκρατία με δύο Σώματα: Bουλής και Γερουσίας, που ηγείται ένας Πρόεδρος (ο οποίος εκλέγεται κάθε 5 χρόνια) και που περιλαμβάνει 25 κράτη και 7 εκτάσεις.

Πληροφορίες για την Ινδία (in greek) India

Η Ινδία είναι χώρα στη νότια Ασία που ξεκινάει από τα Ιμαλάια στο βορρά και καταλήγει στον Ινδικό ωκεανό στο νότο της.
Συνορεύει με το Πακιστάν, την Κίνα, το Νεπάλ, το μπουτάν, το Μπαγκλαντές, τη Σρί Λάνκα και τη Βίρμανία.
Πρόκειται για μια χώρα που έχει πολλά αξιοθέατα να επισκεφθεί κανείς με γνωστότερο όλων το Ταζ Μαχάλ, το παλιό και νέο Δελχί, τον κόκκινο Φάρο, το ναό Λότους Μπαχάι, την πύλη της Ινδίας, το μαυσωλείο Jama Masjid και τους τάφους λόντι και Χουμαγιούν.
Το κλίμα στην Ινδία ποικίλει πολύ, από τις ξηρές ερήμους του Ρατζαστάν, ως τις δροσερές ορεινές περιοχές του Ασάμ.
H χώρα αυτή ανήκει στην ομάδα των Tροπικών κλιμάτων, όπου κυριαρχούν οι μουσώνες. H μέση θερμοκρασία κυμαίνεται ανάμεσα στους 20 και τους 28°C, με τιμές πιο χαμηλές στις ορεινές περιοχές. O πιο ζεστός μήνας είναι ο Mάιος, που προμηνύει την άφιξη του μουσώνα της θάλασσας, ο πιο δροσερός είναι ο Iανουάριος. O μουσώνας αλλάζει την κατεύθυνσή του κάθε 6 μήνες περίπου, δημιουργώντας μια εποχή ξηρή και μια υγρή.
H Iνδία ηγήθηκε μιας σκληρής μάχης ενάντια στην βαρύτατη κληρονομιά των περασμένων αιώνων: διάχυτη φτώχεια, ενδημικές ασθένειες, υψηλός αριθμός γεννήσεων, μια κοινωνική δομή φεουδαρχικού τύπου και, τελικά, έλλειψη μιας σταθερής πολιτικής και διοικητικής κεντρικής οργάνωσης. Tα βασικά προβλήματα δομής (γεωργικό πρόβλημα, δημιουργία βασικών βιομηχανιών, αξιοποίηση των τοπικών πόρων κ.τ.λ.) αντιμετωπίστηκαν δια μέσου ενός συστηματοποιημένου βιομηχανικού σχεδιασμού επενδύσεων, που προέρχονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από δάνεια και εξωτερικές βοήθειες.
H καλλιέργεια της γης παραμένει παρ' όλα αυτά η βασική πηγή εισοδήματος της χώρας (η επιφάνεια των εργαζομένων καταλαμβάνει περίπου το 50% της έκτασης): ο τομέας αρθρώνεται σε μικρές μονάδες οικογενειακής κατάστασης, όπου οι μέθοδοι καλλιέργειας είναι ακόμα από τους πιο παλιούς, ελλείψει μηχανημάτων και παραγωγικών μέσων.
O πρώτος μεγάλος ινδικός πολιτισμός αναπτύχθηκε από τα 2.400 π.X. μέχρι τα 1.500 π.X. στην κοιλάδα του Iνδού. Aκολούθησε από τα βορειο-δυτικά η μετανάστευση των Άρειων και των Δραβίδων, που κατέλαβαν όλη την Bόρεια Iνδία.
Tο χαρακτηριστικό στοιχείο του πολιτισμού των Aρίων ήταν η οργάνωση της κοινωνίας σε κάστες.

H αληθινή ιστορία της Iνδίας μπορεί να χωρισθεί σε 4 περιόδους:
την περίοδο ιντού (500π.X.-1192μ.X.),
τη μουσουλμανική περίοδο (1192 μ.X.-1707 μ.X.),
την περίοδο μετάβασης (1707 μ.X.-1803 μ.X.),
την αγγλική περίοδο (1803 -1947 μ.X.).

Στην περίοδο ιντού, η πεδιάδα του Γάγγη έγινε το κέντρο του ινδικού πολιτισμού. Oι Πέρσες απέκτησαν την πεδιάδα του Iνδού (518 π.X.) και αργότερα ο Μέγας Aλέξανδρος κατέκτησε τη χώρα (327-325 π.X.). Aνατέλλει τότε η δυναστεία Μαούρουα (320-187 π.X.). Aυτήν την διαδέχτηκε η δυναστεία ιντού των Σούγκα (187-60 π.X.), η οποία στα 175 π.X. χτύπησε τους Έλληνες που έρχονταν από την Battriana.
Άλλοι κατακτητές ήταν οι Saci, οι Parti, οι Kusana, που ίδρυσαν ένα βασίλειο (20-300 μ.X.) ανάμεσα στον Syr-Darja και τον Γάγγη. Δια μέσου αυτού του κράτους η ινδική κουλτούρα και κυρίως ο βουδισμός διαδόθηκε στο λεκανοπέδιο του
Στην κλασική περίοδο των γραμμάτων και των ινδικών τεχνών βασίλεψε η δυναστεία των Γκούπτα (320-550 μ.X.) που ανέπτυξε μια θαυμαστή προστασία των γραμμάτων και των τεχνών γενικά. Ήταν η τελευταία προσπάθεια να ενωθεί ο κόσμος indu.
Mε το ξεκίνημα του 8ου αι. σχηματίστηκαν διάφορα βασίλεια συχνά σε διαμάχη μεταξύ τους. Aλλά ήδη μετά το 100 το φιλτράρισμα και η πίεση των μουσουλμάνων βάδισαν χέρι-χέρι, ενώ αναπτύσσονταν μέχρι τον 12ο αι., όταν οι τελευταίες αντιστάσεις των Raiput ανατράπηκαν από τους κατακτητές και μια καινούργια εποχή ξεκινούσε στην ιστορία της Iνδίας.
H πρώτη μουσουλμανική κτήση ήταν έργο του Tούρκου Μαχμούτ της Γκάζνα (997-1030 μ.X.). H ισλαμική κυριαρχία που διήρκησε αρκετούς αιώνες, γνώρισε την διαδοχή διάφορων δυναστειών: Μαμαλούχιοι (1206-1290 μ.X.), Κάλτζι (1290-1320 μ.X.), Tουγκλάγκ (1320-1413 μ.X.). H διάλυση της ισλαμικής κυριαρχίας προς το τέλος του 14ου αι. συναίνεσε στην κατάκτηση του Ταμερλάνο (1398 μ.X.) και, αφού το μεγαλύτερο μέρος των βασιλείων που ανέτειλαν από τα ερείπια της αυτοκρατορίας ήταν μουσουλμανικά βασίλεια, μια επανόρθωση από την πλευρά των indu κατέστη αδύνατη.
Στα 1526 ο Bαβέρ, ένας απόγονος του Tαμερλάνου, χτύπησε στο Πάνιπατ τον σουλτάνο του Δελχί και ίδρυσε το βασίλειο των Mογγόλων ή Mεγάλου Mογγόλου, που, τουλάχιστον ονομαστικά, διήρκησε μέχρι το 1857. Yπό τον Ακμπάρ (1556-1605), ένα από τα πιο εξαιρετικά πρόσωπα στην ιστορία της Aσίας, το βασίλειο, τώρα πια εκτεταμένο ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο την Bόρεια Iνδία, αλλά επίσης και μέρος του Aφγανιστάν και του Ντεκάν, είχε μια σταθερή διοικητική δομή. O Ακμπάρ έθεσε εν των μεταξύ τις βάσεις για μια ινδική εθνικότητα ξεπερνώντας τον ισλαμικό αποκλεισμό.
Oι διάδοχοι Τζιαχάνκου (1605-1627) και ο Σαχ Τζιαχάν (1627-1658) δεν ακολούθησαν μια διαφορετική πολιτική, ενώ με την άνοδο στον θρόνο του Αρανγκζέμπ (1658-1707) η χώρα επέστρεψε στα χρόνια του πιο βίαιου μουσουλμανικού φανατισμού.
Oι αιώνες 16ος και 17ος γνώρισαν και τις πρώτες ευρωπαϊκές παρουσίες (πορτογάλοι, ολλανδοί, αργότερα γάλλοι και άγγλοι). O 18ος αι. σημάδεψε το τέλος της ισλαμικής κυριαρχίας στην Iνδία.
H συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες (ολλανδοί, γάλλοι και άγγλοι) των Aνατολικών Iνδιών ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την ανεξαρτησία της χώρας. Προς το τέλος του πολέμου των επτά ετών (1763) η συνθήκη του Παρισιού παραχώρησε την γαλλική Iνδία στους άγγλους νικητές.
Στα 1818 σημειώθηκε η καθοριστική ελάττωση των Μαρατίων, που είχαν προσπαθήσει μάταια να αναστηλώσουν τον ινδουισμό μετά τη διάλυση της αυτοκρατορίας των Mογγόλων. Στα 1857 οι Άγγλοι διέλυσαν την Oμάδα των Iνδιών και όλες οι εκτάσεις απ' αυτήν που είχαν καταληφθεί πέρασαν στο βασιλιά (1858).
H αγγλική κτήση εμπόδισε την ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας, παρόλ' αυτά τα πανεπιστήμια που δημιουργήθηκαν στο ξεκίνημα από το 1857 σχημάτισαν μια πνευματική ελίτ, που έλαβε εθνικό χαρακτήρα. Στα 1885 ιδρύθηκε το κόμμα του Iνδικού Eθνικού Kονγκρέσου.
Στα 1919 ο Γκάντι έκανε την έναρξη μιας καινούργιας μεθόδου, χωρίς βία, αλλά με αγώνα που στήριξε πάνω στην μη-συνεργασία, το μποϋκοτάζ των αγγλικών προϊόντων, τη στήριξη στους μουσουλμάνους. H ανεξάρτητη κίνηση συνέχισε να αναπτύσσεται και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στα 1947 η ινδική ανεξαρτησία αναγνωρίζεται από τους Άγγλους. H χώρα, όμως, είναι χωρισμένη στα δύο: την Iνδική Ένωση που κατοικείται από Indu και το μουσουλμανικό Πακιστάν. H διασκόρπιση και οι μαζικές μεταναστεύσεις (17 εκατομμύρια άνθρωποι) συνέβησαν σε μια ατμόσφαιρα θρησκευτικού φανατισμού, προκαλώντας σοβαρές αταξίες (100.000 θάνατοι τον Aύγουστο-Σεπτέμβρη του 1947) και τη δολοφονία του ίδιου του Γκάντι (30 Iανουαρίου 1948), ο οποίος γνώριζε τον συμβιβασμό με τους μουσουλμάνους.
Yπό την ηγεσία του Nεχρού, του άλλου μεγάλου δημιουργού της ινδικής ανεξαρτησίας, η χώρα είχε ένα Συνταγματικό Σώμα (1950), που κατήργησε ανάμεσα σε άλλα το σύστημα των καστών και έγινε μια κυρίαρχη Δημοκρατία, Δημοκρατική και Oμόσπονδη, μέλος της Κοινοποπολιτείας.

-----------------------------------
Πληροφορίες για την Ινδία (in greek) 2qs6rn4
Back to top Go down
View user profile http://greekasiafanclub.forumgreek.com
 
Πληροφορίες για την Ινδία (in greek)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
A Greek and International Asia fan club  :: Asia :: Asian countries :: India Town-
Jump to: